Fladdermössen flyger igen!

fladdermossen-flyger-igen

I helgen har jag testat den nya utrustningen och prövat mina nya kunskaper efter de två kurserna jag gått hos fladdermusklubben BatLife Sweden som jag deltagit i under våren. Kursen har givit mig en bra grund till hur fladdermössen lever, hur man fysiskt artbestämmer en fladdermus och fortsättningskursen har givit mig kunskap i att djupare kunna tolka spektogram som syns i bilderna nedan. 

Fladdermusen börjar flyga i april/maj, men ännu är det inte dags för en inventering av kommunen eller byggherren, eftersom den ska göras i juli månad för att vara korrekt utförd. 

Att vi stöter på fladdermössen i Amaryllisparken redan innan högsäsong, styrker dock en sak: Amaryllisparken är poppis hos våra fantastiska flygande däggdjur, som både är mytomspunna och ett tecken på ett fungerande ekosystem!

Fladdermöss du kan träffa i Amaryllisparken:

  • Nordfladdermus
  • Dvärgpipistrell
  • Större brunfladdermus
  • Mustasch/Tagiafladdermus

   Denise PerssonTillsammans för Amaryllisparken.

Facebook
Twitter